Hoe vind je die baan die echt bij jou (en je beperking) past?

V o o r b e r e i d i n g

Wat vind je leuk? Waar ben je goed in? Wat heb jij een bedrijf te bieden? Wat heb jij nodig van een bedrijf, werkplek, leidinggevende of collega’s?
Met de antwoorden op deze vragen kun je gericht zoeken en selecteren op vacatures of organisaties die bij je passen. Je kunt ze gebruiken om je CV en brief te onderbouwen en tijdens sollicitatiegesprekken.

Z o e k e n

Er zijn verschillende vacaturesites die je kunt gebruiken bij je zoektocht. Ook zijn er carrièrebeurzen waar je een eerste indruk van bedrijven op kunt doen. Sommige bedrijven zijn gericht op zoek naar mensen met een beperking in het kader van de participatie wetgeving. Via deze initiatieven kun je in contact komen met bedrijven die openstaan voor jou en willen kijken naar een passende functie. Vergeet niet te kijken naar open dagen, in-housedagen of bijvoorbeeld business cases.

Tip: Zorg dat je vindbaar bent op platforms als LinkedIn en Magnet.me en houd je online-en offline netwerk in de gaten.

Websites of platforms om mee te beginnen (maar er zijn er zeker nog meer!):

*Onbeperkt aan de Slaghttp://www.onbeperktaandeslag.nl

Een platform dat werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt in contact brengt met werkgevers, via vacatures op de website en op Meet & Greets. Veel andere platforms gericht op mensen met een beperking zijn hier ook vertegenwoordigd.

*Indeed: https://www.indeed.nl

Een vacaturesite. Via deze website vind je onder andere ook vacatures van Monsterboard:

*http://www.monsterboard.nl, Jobbird https://www.jobbird.com en Nationale Vacaturebank http://www.nationalevacaturebank.nl

Uitzendbureaus die open staan voor mensen met een beperking:

*Emma at Work: http://www.emma-at-work.nl (speciaal voor jongeren met een beperking)

*Randstad: https://www.randstad.nl/werknemers/diensten/participatie

*Start People: https://startpeople.nl/wetgeving-en-cao/werken-met-een-handicap

S o l l i c i t e r e n

Zorg voor een CV met nette opmaak en overzichtelijke info. Zorg dat de antwoorden op de voorbereidingsvragen terugkomen in je CV. Het klinkt als een open deur, maar te vaak heb ik CV’s gezien met lappen tekst, zonder opmaak en zonder duidelijke boodschap!
Als je op een vacature reageert of een open sollicitatie stuurt, schrijf dan een motivatiebrief waarin duidelijk wordt waarom je een enthousiaste en geschikte kandidaat bent. Als jij gelooft dat je aangenomen zou moeten worden en duidelijk kunt beargumenteren waarom, dan is de kans groot dat anderen dat ook geloven en je de baan krijgt!

Tip: Met een standaard brief of template doe je jezelf tekort. Doe inspiratie op voor lay-out en vormgeving en schrijf alles vervolgens zelf.

W a n n e e r  e n  h o e  v e r t e l  i k  o v e r  m i j n  b e p e r k i n g ?

Zelf heb ik ervoor gekozen om mijn beperking niet op mijn CV, online profiel of in mijn motivatiebrief te vermelden. Ik ben niet mijn beperking en word graag gekozen op basis van wat ik kan. Als de interesse is gewekt en ik nader contact heb via telefoon of in een gesprek, dan vermeld ik het wel. Ik vind het belangrijk dat een werkgever weet waar ik last van heb en wat mij kan helpen. Op deze manier is er meer begrip als het wat minder gaat en kan er sneller naar oplossingen gezocht worden. Een werkgever die jou op basis van je beperking afkeurt is geen een werkgever bij wie je gelukkig je werk kunt doen. Mijn ervaring is dat mensen met een beperking iets extra’s te bieden hebben qua motivatie, inzet of wijsheid en persoonlijkheid. Maak gebruik van deze kracht!

Tip: Hoe duidelijker jij communiceert over je mogelijkheden en beperkingen, hoe kleiner de kans dat de werkgever het als een issue ziet.

Ik heb alleen maar positieve reacties gekregen wanneer ik vertelde over mijn spierziekte. Mensen hebben respect voor het feit dat je niet bij de pakken neer gaat zitten en denkt in mogelijkheden. Zelfs als ik niet binnen het bedrijf paste, heb ik nog nooit een vervelende reactie gekregen!

H e t  G e s p r e k

Wees jezelf en ontspannen. Als jij uitstraalt dat je in control bent, dan word je eerder als capabele kandidaat gezien. Durf vragen te stellen en kritisch te zijn. Het is ook in jouw belang dat de functie bij je past. Wees daarnaast eerlijk en open. Als het geen match is dan wil je daar ook niet werken en kun je beter verder zoeken. Is het wel een match? Nu kan jij echt gaan schitteren, gewoon zoals je bent, met alles wat daarbij komt kijken!

****

geschreven door // Anne Zwanenburg