ABOUT US

Founder
Foto: Femke Marije

Het idee voor Brave Dutchies ontstond vanuit mijn bed. Het bed waarin ik plotseling een groot deel van mijn tijd doorbracht terwijl mijn vrienden solliciteerden, een tweede studie begonnen, de leukste feestjes afgingen en de mooiste podia beklommen. Dingen die vanzelfsprekend zouden moeten zijn voor een twintiger waren voor mij niet meer haalbaar. De start van mijn muzikale carrière lag ineens op zijn gat. Ziekte had mijn leven op zijn kop gezet en ik zag met lede ogen aan hoe de rest van de wereld moeiteloos overeind bleef staan zonder mijn actieve participatie. Ik voelde me geïsoleerd, onbegrepen en onzeker.

Totdat ik de kracht van die kwetsbaarheid begon te ontdekken. De kracht en het belang van “storytelling”. De kracht van zoeken naar schoonheid in je scherven. Ik leerde anderen kennen die open waren over hun grootste worstelingen en deze hadden omgezet in hun unieke kwaliteit. Jonge mensen die een rugzak vol gezondheidsklachten met zich meedroegen, maar een manier hadden gevonden om deze niet te zwaar te laten wegen. Ze inspireerden me. Ze gaven me hoop voor de toekomst. Ik begon langzaam maar zeker te kijken naar mogelijkheden in plaats van naar gebreken.

Al slaan we het liever over, tegenslag is iets dat ons met elkaar verbindt. Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met verlies, verdriet, ziekte. Juist dán gaan we de wereld vaak door een andere lens bekijken. Empathischer en bewuster. Als ik via Brave Dutchies ook maar één enkel persoon het gevoel kan geven dat hij of zij er niet alleen voor staat en er ook in het diepste dal nog een weg naar boven is, dan is de missie geslaagd.

Deze community is een verzamelplek voor hoop, voor kracht, voor authenticiteit, voor lichtpuntjes in een donkere kamer en bovenal voor verbinding. Iedereen is welkom hier. Iedereen wordt aangemoedigd om zijn of haar unieke verhaal te delen. En iedereen heeft het in zich om een prachtig leven te leiden ondanks -of misschien juist wel dankzij- de hindernissen die een chronische aandoening met zich meebrengt.

Liefs, Lisanne

Y O U

"In ons gezin speelt chronische ziekte een grote rol, en in de omgeving zijn er weinig mensen die begrijpen hoe dit is. Wat is dit dan een fijne plek, om mensen te kunnen steunen of gesteund te worden.

"Via Facebook kwam ik terecht op de website van BraveDutchies en het maakte me zo vreselijk blij dat gevonden te hebben. Sinds mijn dertiende loop ik rond met chronische rugklachten en inmiddels heb ik ook nog coeliakie (glutenintolerantie), dus ik weet zo goed hoe het is om te denken dat je helemaal alleen bent."

"Het is fijn om een plekje als dit te hebben, bedankt dat je dit bent gestart. Als je er midden in zit, het allemaal nog onduidelijk is en je geen weg meer ziet. Het doet me goed om het te lezen, het gevoel van 'alleen' zijn in je pijn valt ermee weg, je bent niet de enige die zich zo voelt, of dingen moet opgeven en meer moet wikken en wegen”

"Tijdens het ziek zijn heb ik nooit het publiek opgezocht. Ondanks dat er ‘hulp’ of praatgroepen zijn voor mensen in dezelfde situatie als ik heb ik daar nooit gebruik van gemaakt, dat is niks voor mij. Misschien durf ik mijzelf niet zo kwetsbaar op te stellen? Wie weet. Door jouw berichtje op FB heb ik toch besloten om dit alles te vertellen”

"Vandaag stuitte ik op jullie community Brave Dutchies en ik wil gewoon even zeggen dat jullie verhalen me diep treffen! Met zo veel tegenslagen toch nog zo ontzettend veel wilskracht overhouden om zo veel uit jullie levens te halen. Jullie inspireren me enorm en ik herken mezelf er ook heel erg in."

"Delen is zo belangrijk. Om het lichter te maken maar ook om hierdoor een lichtpuntje te zijn. Daarom volg ik jullie zo graag."

Join
Foto: Femke Marije

• J o u w  p e r s o o n l i j k e  v e r h a a l  d e l e n ?

• V o o r  o n s  b l o g g e n  o f  a r t i k e l e n  s c h r i j v e n ?

• D i t  p r o j e c t  e e n  f i n a n c i e e l  s t e u n t j e  i n  d e  r u g  g e v e n ? 

• O p  e e n  a n d e r e  m a n i e r  o n s  t e a m  k o m e n  v e r s t e r k e n ?

Daar worden wij heel blij van! Mail ons: info@bravedutchies.nl

Gebruik #BraveDutchies of #BraveTalk op Instagram, Facebook of Twitter en vergeet niet ons te volgen voor je dagelijkse portie inspiratie!