Ik geef het stokje door

0 comment

Lieve allemaal,

Met deze “ode aan mijn lichaam” neem ik afscheid als beheerder van Brave Dutchies en geef ik het stokje vol vertrouwen door aan een van onze super-bloggers: Vivian.

Het heeft even mogen duren voordat ik het kon toegeven, maar vechten voor mijn eigen gezondheid en het consequent bijhouden van Brave Dutchies gaan niet samen.

Jullie verdienen zoveel meer dan een vluchtig stukje tekst hier en daar. Deze community verdient integere inhoud en dat kost nu eenmaal veel tijd, energie en denkkracht. Die laatste twee liggen niet voor het oprapen als je ernstig ziek bent en aan “tijd” heb je niet zoveel als je hem niet kunt invullen.

Zo’n tweeënhalf jaar geleden ontstond er ineens een klein ideetje in mijn hoofd. Een naam. Een S met een infuuszakje eraan, slordig getekend op mijn telefoon. Ik wilde graag meer mensen in een soortgelijke situatie leren kennen, ik hoopte ervaringen te kunnen uitwisselen en deze tevens te delen met de ‘gezonde’ buitenwereld. In verhaalvorm.

Jullie brachten dit impulsieve idee tot leven met jullie betrokkenheid, unieke verhalen en creatieve bijdrages. Ik leerde elke dag een beetje meer over ziekte en beperking en realiseerde me daardoor juist hoe compleet onwetend ik was.

Langzaamaan ontstond er bij mijzelf meer bewustzijn en daarbij een duidelijker plan voor Brave Dutchies. Maar in een veel sneller tempo ging mijn gezondheid achteruit. Het begon steeds meer te voelen als zwemmen tegen de stroming in. Totdat ik ‘moegezwommen’ was. Toen werd het stil hier.

Ik ben ervan overtuigd dat Vivian die stilte weer gaat opvullen met veel moois. Binnenkort zal zij zich nog voorstellen, maar op onze website kun je haar verhaal al vinden: Diagnoseloze Darmen.

Ik hoop dat jullie je ervaringen zullen blijven delen. Ik hoop dat jullie elkaar zullen opzoeken en helpen om de lichtknop te vinden als het allemaal even zwart wordt. Ik hoop dat je weet en voelt dat je veel meer bent dan je ziekte, en dat je voldoening en inspiratie vindt in manieren om dat te uiten.

Bovenal hoop ik dat we Brave Dutchies met zijn allen in leven zullen houden. Ik blijf -zij het op een andere manier- graag betrokken bij deze community.

Dank jullie wel voor alles!

Liefs, Lisanne

Ps. Ik ga me z.s.m. door alle onbeantwoorde mails/berichtjes/inzendingen heenwerken en ze beantwoorden en/of doorsturen naar Vivian. Samen gaan we ervoor zorgen dat alles op de site terechtkomt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.